Bemutatkozás

Tudom, hogy te akkor is ott vagy, mikor én azt hiszem, így nem mehet tovább..., tudom, hogy nem csak nézel, látsz is.... tudom, hogy nem csak hallasz, értesz is.... tudom, hogy nem csak beszélsz, érzel is.... tudom, hogy az igaz ügyben fáradhatatlan vagy…. és tudom, hogy felismered, hogy nekem is vannak erényeim, még ha nem is azonosak a tieiddel vagy, ha én magamat egészen másképpen látom...``

bordas-bela

Bemutatkozás, céljaink

Alapítványunkat Bordás Béla emlékére hoztuk létre 2022-ben.

Bordás Béla 1962-ben született. Életének jelentősebb részét Hódmezővásárhelyen töltötte, gimnáziumi évei alatt Kiskunhalason élt. Családja, barátai és ismerősei mind nagyon szerették, melegszívű és segítőkész embernek ismerték.

A gyermekek szeretete különösen nagy hangsúlyt kapott életében. 2021 december 1-én tragikus hirtelenséggel, COVID betegségben, intenzív osztályon hunyt el. Halálával betölthetetlen űr keletkezett a szívekben, ezért az iránta érzett tiszteletből, elsősorban társadalmi segítő szándékkal, alapítványt hoztunk létre. Az alapítvány elsősorban egészségügyi kérdésekkel, életminőség megőrzést és javítást célzó feladatokkal foglalkozik.

A szervezet fő célja az egészségünk és életmódunk fejlesztése, egyes egészségüggyel kapcsolatos témák szociális érzékenyítésének erősítése, oktatás, valamint családi rendezvények/családi egészségnapok szervezése. Célunk az egészségügyi ellátással összefüggő esetleges diszkrimináció, stigmatizáció és abúzus mérséklése elsődlegesen a specifikus edukációs programok támogatásával, tudományos munkákban való közreműködéssel.

Különösen fontosnak tartjuk az egészségügyi szakszemélyzet oktatási támogatását, beleértve a speciális képzések részleges vagy teljes támogatását a szubspecializált területek fejlődésének előmozdítása érdekében. További cél az egészségügyi fejlődést szolgáló (alapvető vagy innovatív) eszközök beszerzése és adományozása megfelelő munkacsoportok számára. Célkitűzésünk a rászorulók egészségüggyel kapcsolatos különleges hazai vagy külföldi terápiáinak, vizsgálatainak és multidiszciplináris konzíliumainak (elsődlegesen nemi szervek rekonstrukciójára irányuló) esetleges szervezése, részleges vagy teljes támogatása szakmai elbírálás után.

Kiemelten fontosnak tartjuk még a gyermekek és családok egészségfejlesztését, egészséggel összefüggő edukációját, ilyen témájú rendezvények és családi napok szervezését, gyermek pályázatok kiírását, ezáltal népszerűsíteni munkánkat és fejleszteni a társadalmunk egészségügyi ismereteit, és ezáltal előmozdítani fizikális és emocionális jólétünk megőrzését.

Az alapítvány cégek és magán személyek adományi támogatásának segítségével szerveződik. Ezúton köszönjük minden jelenlegi és jövőbeni támogatónknak a sikeres munkánkhoz való bármely hozzájárulását.

Alapító: Dr. Bordás Noémi
Kuratóriumi tagok: Fekete Gábor, Dr. Veres-Ősz Krisztina, Bordás Zoltán